Nieuws

Vastgoedstyling: hoe begint u eraan?

Om een woning te koop te zetten, moet u wel wat moeite doen. Het volstaat niet om pas bij de verhuis de woning helemaal leeg te maken. Kandidaat-kopers moeten een goede indruk krijgen van de woning. We overlopen wat u zoal kunt doen om uw woning te 'stylen'.

 

De Woningzoektocht

In uw zoektocht naar een woning raadpleegt u vooral het internet. U weet al bijzonder goed hoe een woning eruitziet. De hele woning is dan ook al online te bekijken: aan de hand van foto’s of virtual reality kunt u zich een uitstekend beeld vormen.

 

Het Belang van een Eerste Indruk

Gun uzelf als kandidaat-koper een mooie blik, en u zult meteen een klik voelen. Een snellere verkoop en een gunstige verkoopprijs zijn de positieve resultaten.

 

Advies van Professionals

Een specialist-vastgoedstylist kan u advies geven om uw woning te stylen. Uiteraard staat tegenover dit advies een budget. Ook de vastgoedmakelaar weet hoe hij uw woning perfect verkoopklaar maakt. Of u kunt er zelf mee aan de slag.

 

Uw Rol in het Proces

De beste tip die we u kunnen geven, is om uw woning los te laten, afstand te nemen en uw woning te bekijken door de bril van een kandidaat-koper.

 

Subtiele Verbeteringen, Grote Impact

 Bij vastgoedstyling hoeft u uw woning niet van een volledige transformatie te voorzien, aangezien dit handenvol geld kost. Wel kan het helpen om de woning beter voor te stellen aan de kandidaat-koper.

 

Verfraaien met Kleur en Licht

Een likje verf doet wonderen. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, maar ook lichtgrijs of beige. Denk verder dan alleen de leefruimte. Kamers zoals de hal of slaapkamer die een opfrisbeurt kunnen gebruiken, mag u niet overslaan. Laat het daglicht naar binnen schijnen. Overgordijnen of een zetel voor het raam verwijdert u best om volop van het zicht op terras en tuin te genieten. Haal de natuur in huis door een grote kamerplant of enkele kleinere exemplaren te plaatsen.

 

Orde Scheppen voor een Aangename Sfeer

De grootste taak op uw lijst is opruimen. Een moeilijke klus, want velen zijn nogal gehecht aan hun spullen. Probeer systematisch afscheid te nemen van spullen die u niet echt nodig hebt en stop vooraf al persoonlijke voorwerpen zoals fotokaders en decoratie in een doos. Ook de kleine prulletjes of te veel speelgoed mogen uit het zicht verdwijnen. Meubels kunnen blijven staan tot aan de verhuis, zodat kandidaat-kopers toch een idee hebben van de ruimte-indeling.

 

Laatste Details voor een Onberispelijke Presentatie

Als alles wat meer aan de kant staat, kunt u stofzuigen, dweilen, stof vegen en ramen lappen. Verlucht ook het huis om onaangename geurtjes weg te filteren. Maak werk van vervelende klusjes die een slordige indruk geven, zoals bijvoorbeeld een piepende deur, loshangend pleisterwerk of een lekkende kraan.

 

Buitenzijde Verzorgen

Laat ook de tuin er netjes bij liggen. Naargelang het seizoen voert u de nodige werken uit. Verwijder gevallen bladeren, maai het gras of snoei de haag.

 

Het lijkt misschien wat bizar om al deze klusjes nog te doen wanneer u uw woning zult verlaten, maar het loont zeker de moeite.