Nieuws

Een vakantiewoning in eigen land: hoe regel je de verhuur?

 

Als u naast uw eigen vakantietijd uw tweede verblijf regelmatig kunt verhuren, kunt u nog een mooi rendement behalen. Het is ook mogelijk om puur te investeren in een vakantiewoning voor verhuur.

Wat komt er kijken bij de verhuur van een vakantiewoning?

  • De woning gereed maken voor verhuur.
  • Een advertentie opstellen en de woning promoten.
  • Vragen beantwoorden en een planning maken.
  • Verhuurcontracten opstellen.
  • De sleutel overhandigen.
  • Zorgen voor schoonmaak.
  • Betalingen controleren.
  • ...

Het aanbod is groot. Hoe springt uw vakantiewoning eruit?

 1. Kies de beste locatie

Verhuurt u aan de kust? Dan is er geen betere locatie dan zeezicht of uitzicht op de duinen. Elke kustgemeente heeft haar eigen troeven, die diverse leeftijdscategorieën aanspreken. In de Ardennen scoren met name de omgeving van de Maasvallei, de Ourthe en de Hoge Venen goed.

 2. Geef voldoende informatie

Zorg voor een duidelijke, gedetailleerde advertentie, zodat de potentiële huurder geen verdere vragen hoeft te stellen. Hoeveel (kinder)kamers zijn er, zijn huisdieren toegestaan, is er een ruim terras, enzovoort. Vergeet niet deze promotie te delen op verschillende kanalen en volg het op wanneer een geïnteresseerde huurder reageert.

 3. Bepaal de juiste prijs

Opnieuw zal de locatie bepalen welke huurprijs u kunt hanteren. Natuurlijk speelt ook het seizoen een rol. U kunt een idee krijgen door de tarieven voor andere vakantiewoningen in dezelfde straat of gemeente te bekijken, maar dit is geen volledig nauwkeurige richtlijn.

Mogelijks heeft u een vakantiewoning die u elk weekend verhuurt of tijdens het hoogseizoen elke week. Dat vergt veel arbeid. Het uitbesteden van de verhuur is een goed idee als u zelf niet veel tijd of zin heeft om hiermee bezig te zijn. Gelukkig kan u voor al uw vastgoedvragen en -ideeën bij Echo Vastgoed terecht. Of u nu een woning heeft aan onze Belgische kust of in de Ardennen, wij verlenen professioneel advies op maat.