Nieuws

Corona-update: mondmaskerplicht vervalt op veel plaatsen, geen coronamaatregelen meer op Vlaamse woningmarkt

Tijdens het laatste overlegcomité van vrijdag 15 september werd beslist om de mondmaskerplicht vanaf 1 oktober op veel plaatsen te schrappen. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) liet intussen ook weten dat de kleurcode voor de woningmarkt van geel naar groen gaat, wat betekent dat alles opnieuw kan verlopen zoals in de periode vóór de coronapandemie. 

Mondmaskerplicht 
Vanaf 1 oktober komt de mondmaskerplicht op veel plaatsen te vervallen. In Vlaanderen althans, want Brussel en Wallonië blijven strenger.

De mondmaskerplicht zal niet langer gelden op de werkvloer en in winkels. Medewerkers van vastgoedkantoren kunnen het mondmasker dus af laten. We schrijven ‘kunnen’ want uiteraard moet er ook respect zijn voor wie liever voorzichtig blijft. 

Ook binnen de horeca vervalt de plicht, wat belangrijk is voor algemene vergaderingen. Een mede-eigenaar is er niet langer verplicht om het mondmasker op te zetten bij verplaatsingen, bvb. naar het toilet (op de zitplaats mocht men het reeds afnemen). Het mondmasker is enkel nog verplicht van zodra er meer dan 500 aanwezigen zijn.

Coronamaatregelen op Vlaamse woningmarkt vallen weg
Ondertussen kondigde minister Diependaele voor de Vlaamse huurmarkt aan dat er wordt overgeschakeld naar code ‘groen’. Er gelden zodoende geen specifieke coronamaatregelen meer.


Corona-update: mondmaskerplicht vervalt op veel plaatsen, geen coronamaatregelen meer op Vlaamse woningmarkt. (2021, 20 september). CIB. https://www.cib.be/actua/b05b11a6-554f-4d45-8b65-2f464856b8ee/corona-update-mondmaskerplicht-vervalt-op-veel-plaatsen-geen-coronamaatregelen-meer-op-vlaamse-woningmarkt